Händer just nu på YOMI

 

höstretreat med yomi på österlen 

dimmorgon.jpg

På ljuvliga Karlaby Kro, mitt på Österlen, har du under två dagar i oktober möjlighet att delta på ett retreat med utrymme för självomhändertagande och medkänsla.

Ett retreat som ger plats för yoga- och meditationspraktik, men också för att ta del av YOMIs grundare, psykologerna Maria och Fridas kunskap om vad som hjälper oss att ta bättre hand om oss själva. Allt i Karlaby Kros vackra miljöer, med fantastisk natur, ljuvlig mat och avkopplande spamöjligheter. 

Tid och datum: Lör 13/10, kl.10.30 – Sön 14/10, kl. 13.00
Preliminärt schema: 

Lördag

10.30-12.00 Vi hälsar varandra välkomna med en inledande klass: 90 YOMI yin, med lugn yinyoga och möjlighet att landa ner, släppa taget om veckan och låta kroppen slappna av. 

12.00-13.00 Lunch. Njut av Karlaby kros fantastiska mat. 

13.00-14.30 Längre presentation av oss och YOMI. Föreläsning med psykologiskt tema kring självomhändertagande och medkänsla

14.30-17.00 Eftermiddagste, egentid och SPA. Tid för välbehövliga timmar av avkoppling i Orangeriet där det finns uppvärmd pool, bastu, mjuka sittplatser, frukt och te. Eftermiddagste serveras inne i matsalen för den som önskar. 

17.00-18.00 En timmes praktik med en mer fysiskt utmanande klass: YOMI yang, med möjlighet att stanna kvar för en längre tids savasana efter klassen innan det är dags att byta om till middagen. 

19.00-21.00 En lugn och välsmakande 3-rättersmiddag inne i Karlaby Kros matsal. 

21.30-22.00 Kvällsmeditation för den som önskar.

Söndag

7.30-9.00 Lugn och uppmjukande morgonklass i YOMI Yin-anda med psykoedukation, yinyoga och meditation. 

9.00-10.00 Frukost inne i matsalen.

10.00-12.00 Föreläsning följt av en yang-dominerad, mer utmanande yogaklass. 

12.00-13.00 Gemensam lunch och avslut.

Pris: 3100 kr (+ 300 kr i enkelrumstillägg). I priset ingår totalt 8 timmars guidad praktik och föreläsningar, en övernattning i dubbelrum, tillgång till Karlaby Kros vackra orangeri med bastu och pool, lunch både lördag och söndag, 3-rättersmiddag på lördagskvällen, eftermiddagste på lördagen samt frukostbuffé på söndagen. 

Anmälan: kontakt@yomi.nu - Märk mailet "Retreat Karlaby Kro"

 

MariaGodessPose.jpg

Malmö yogafestival

Om det är något vi önskar så är det att både yogan och psykologin blir mer tillgänglig för alla som är i behov av dem!

Vi stöttar därför helhjärtat Malmö Stads initiativ med Malmö Yogafestival: en stor, kostnadsfri, härlig yogafestival med klasser för alla som vill testa på yoga i olika former. Festivalen pågår helgen 31/8-2/9. På söndagen kommer Maria och Frida att hålla två YOMI-klasser: Den ena en YOMI Yin-klass med fokus på att hantera stress och oro, inbäddat i lugn och mjuk yoga. Den andra en YOMI Yang-klass med fokus på att hantera nedstämdhet och ältande, där vi praktiserar mer fysisk, flödande yoga.

Datum: Söndagen 2/9, exakta tider för klasserna kommer inom kort!
Plats: Ribergsborg, vid T-bryggan
Pris: Gratis för alla! 

 

FridaNavasana.jpg

Malmö yoga games 

För första gången någonsin arrangeras Yoga Games i Malmö och samlar många lokala, liksom internationella yogalärare för en helg som är bokstavligt talat fullproppad med yogaklasser i olika stiler och för olika nivåer. YOMI kommer att erbjuda en 60 min lång drop-in-klass under helgen (exakt tid för klassen släpps i september). Redan nu kan vi tipsa alla som vill delta på helgen att anmäla sig med koden YOMI, så får du 300 kr rabatt på deltagaravgiften! 

Datum: Fredagen 2/11- Söndagen 4/11
Plats: Malmömässan i Hyllie
Pris: Från 1000 kr till 2650 kr beroende på när du bokar och vad du vill delta på (exakta priser hittar du här). Kom ihåg att ange YOMI som kod när du anmäler dig så får du 300 kr rabatt. 

 

Nya yomi-program! 

I skrivande stund är vi i full gång med att utveckla två nya YOMI-program som kommer att spelas in i onlineformat under hösten 2018, i samarbete med Yogobe. Det ena programmet kommer att rikta sig mot personer med utmattningssymtom och mycket självkritik. Det andra riktar sig mot personer med nedstämdhetssymtom, ältande eller som drabbats av något tufft i livet. Mer information om programmen kommer under hösten! 

 

studie: YOMI Yin Online

Just nu pågår en forskningsstudie i samarbete med Lunds Universitet och Yogobe som undersöker effekterna av vårt onlineprogram YOMI Yin Online. I skrivande stund har deltagarna påbörjat studien som förväntas bli färdig under hösten 2018.