När vi grundade YOMI gjorde vi det utifrån en önskan om att - genom att låta psykologin sammanflätas med yoga och mindfulness - skapa en metod där dessa olika fält förstärker och förbättrar varandra, men också en metod som skulle vara lättillgänglig och praktiskt applicerbar i människors vardag. En metod som är hjälpsam för en rad olika svårigheter som vi vet att många människor kämpar med i sina liv, såsom stress och oro. En stor grund till utvecklingen av YOMI låg i vår egen erfarenhet av att ha blivit hjälpta med våra egna svårigheter av just psykologi, yoga och mindfulness. YOMI och de verktyg vi lär ut i YOMI har helt enkelt hjälpt oss att hantera livet och dess utmaningar på mer gynnsamma sätt. Vår personliga erfarenhet av och genuina intresse för psykologi, yoga och mindfulness hoppas vi ska märkas i allt det vi genomför inom YOMI. Vi tror att man kommer en bra bit på vägen mot välmående genom att våga utmana sina undvikanden, lära sig förstå sina känslor och arbeta med viktiga verktyg som acceptans och självmedkänsla. Yoga- och mindfulnesspraktiken utgör enligt oss en närmast perfekt plattform att få kultivera dessa verktyg och få möjligheten att omsätta teori till praktik. 

 

Om Frida

Yrke: Legitimerad psykolog, STP-psykolog, certifierad yogalärare.

Utbildning: Utbildad psykolog vid Lunds Universitet och Alliant International University. Examinerades 2012. Har även en Bachelor of Science i humanekologi, skrev där kandidatuppsats med inriktning mot psykologins roll i miljövänligt beteende. Pågående specialistutbildning i klinisk psykologi/psykologisk behandling. 

Utbildning och erfarenhet yoga/mindfulness: Lärarutbildningar i ISHTA Restorative Yoga & Yoga Nidra, Stockholm 2017. ISHTA-yoga, 2016, ISHTA Yoga, New York (200 hr), vinyasa/poweryoga 2008-2009, Gerdahallen Lund (200 hr). Yinyoga Level 1, Ulrica Norberg & Jenny Lindengren, 2012, Stockholm. Yinyoga Level 2, Biff Mithoefer, 2013, Bontorpet. Praktiserat yoga och meditation såväl i Sverige som i USA och Centralamerika för bland annat Sarah Powers, Ulrica Norberg, Johanna Andersson, Alan Finger, Sarah Platt-Finger och Biff Mithoefer. Verksam som yogainstruktör sedan 2009.

Gör om dagarna: Arbetar kliniskt med KBT-terapier, ofta med inriktning mot, ACT och CFT. Driver Klimatpsykologerna, skriver under våren 2019 en bok om Klimatpsykologi, föreläser om klimatpsykologi och konsultar i hållbarhetsprojekt. Bidrar till forskningen på och utvecklingen av YOMI.

 

Om Maria

Yrke: Legitimerad psykolog, STP-psykolog, certifierad yogalärare.

Utbildning psykologi: Psykologutbildning vid Lunds universitet, examinerad 2012. Utbildad inom KBT och psykodymanisk terapi. Pågående utbildning till specialist inom klinisk psykologi/psykologisk behandling.

Utbildning och erfarenhet yoga/mindfulness: Instruktörsutbildningar i ISHTA yinyoga, Stockholm, 2016. ISHTA-yoga, 2016, ISHTA Yoga, New York (200 hr). Vinyasa/poweryoga, 2012, Gerdahallen, Lund (200 hr). Deltagit i yogaworkshops i Sverige och utomlands för t.ex. Johanna Andersson, Ulrica Norberg, Simon Krohn, David Regelin mfl. Deltagit i mindfulnessretreat för Thich Nhat Hanh, Guranatana mfl. Lyssnat till föreläsningar med John Kabat Zinn, Thich Nhat Hanh, Dalai Lama mfl. 

Gör om dagarna: Arbetar med individualterapier och parterapier med inriktning mot KBT, ACT, CFT och mindfulness. Håller i grupper och föreläsningar i mindfulness. Håller grupper i yinyoga och vinyasayoga. Bidrar till forskningen på och utvecklingen av YOMI.

 

Förutom Maria och Frida finns ett antal psykologer och yogainstruktörer kopplade till YOMI och bidrar till att genomföra studier, kurser och workshops. Läs mer här!